2017. október 31., kedd

Szerelembe estem..

..egy paprikával.:):) Bezony. :)
Tegnapig a hírét sem hallottam ennek a Pimiento de Padron nevű paprikának és ehhez képest mára már olthatatlan szerelmet érzek iránta. :) Ez eléggé izé :D:D De hát a szerelem is így jön, egyik nap a hírét sem hallottad még, másnaptól meg már nem tudsz nélküle élni. :)
A kisebbik lányom hozott tegnap egy zacskó ilyen paprikát, ő is úgy kapta, és megkért, hogy készítsem el neki. Még receptet is mutatott, amit ezen a blogon lehet megtalálni. Nos minden így történt, ahogy a blogszerző leírta. Első paprika kóstolás, pfuj ez keserű!! 5 perc elteltével...hmm még egyszer meg kellene kóstolni. :) Aztán már azon vettem észre magam, hogy zárjam le a dobozt de nagyon gyorsan, különben a tulajdonosnak nem fog maradni :D:D
 Most úgy írok receptet, hogy fogalmam sincs hogy lehet ehhez az alapanyaghoz hozzájutni. :) Kell hozzá egy csomag Pimiento de Padron paprika, olívaolaj és nagyszemű tengeri só.
Egy serpenyőbe öntsünk olívaolajat, tegyük bele a paprikát, szórjuk meg sóval és nagy lángon rázogatva süssük addig, amíg a paprika sötét színűre nem sül. Tényleg olyan mintha megégett volna, de nem. :) Aztán fedjük le és még süssük takaréklángon, de már csak rövid ideig. Egyszerűen mennyei. :)


Nincsenek megjegyzések: