2017. június 19., hétfő

leveles tésztába rejtett csilis bab

Még nem kóstoltam, de a kinézete alapján úgy gondolom, nem fogok csalódni ebben az ételben (sem).
Hozzávalók: egy csomag leveles tészta, 1 doboz fekete bab, egy kis doboz csemege kukorica, 4-5 koktélparadicsom, 3-4 szelet jalapeno paprika, olaj, 1 kisebb fej hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, kb 8 dkg reszelt rajt, 1 tojás a lekenéséhez. A fűszerek: só, bors, római kömény, mexikói fűszerkeverék, oregano, fűszer paprika.
Elkészítése: Először a ragut készítjük el. Kb 2 ek olajon megpirítjuk az összevágott hagymát, fokhagymát, majd az összes fűszert rászórjuk és kicsit együtt sütjük. Aztán rátesszük az apróra vágott paradicsomot, a felkockázott jalapeno paprikát és ezt lesütjük zsírjára, és a végén adjuk hosszá a lecsepegtetett fekete babot és kukoricát.
Kicsit hagyjuk kihűlni. Ez alatt a sütőt melegítsük elő 190 fokosra és nyújtsuk ki a leveles tésztát. Ha frisset veszünk, akkor ez a művelet elmaradhat. Vágjuk fel a kinyújtott tésztát, 9 egyforma részre és azokat is átlósan átvágjuk. Egy sütőlemezre sütőpapírt helyezünk, és a háromszögeket elkezdjük ilyen virág alakzatban kirakni ahogy a képen is látszik. Koszorúszerűen ráhelyezzük a babos tölteléket, majd az egészet megszórjuk reszelt sajttal.
elkezdjük a "szirmokat" visszahajtogatni, majd amikor kész, lekenjük egy felvert tojással.
Fél óra alatt megsül.

2 megjegyzés:

Tündér Amálka írta...

Eszméletlen... Ez már művészet!!! :O

Lazac írta...

Köszi ♥